Blog Fitnessmama.ro

De unde găsim motivație pentru sport?

Stilul de viață sănătos câștigă din ce în ce mai mulți adepți în fiecare zi. Cu toate acestea, în ciuda acestui fapt, pur și simplu să luați decizia de a face sport nu este întotdeauna suficientă. Probabil, toată lumea este familiarizată cu situația când îți spui că de luni începi să faci exerciții. Dar iată că vine luni, iar promisiunea este mutată pentru cealaltă săptămână, dacă, desigur, mai există amintiri despre asta. Care este motivul?

Răspunsul este destul de simplu și banal: în cele mai multe cazuri, motivul pentru care amânăm sportul este lipsa de motivație. Deși poate că ne dorim din tot sufletul să mergem la sală, să alergăm dimineața în parc, nu suntem cu adevărat motivați să facem acest lucru. Fiecare persoană are nevoie de un motiv pentru a face anumite lucruri, iar sportul nu este o excepție. Ți-am pregătit un articol extrem de interesant. Citește și vezi cum îți poți găsi motivația.

motivatie

Motivul pentru care ai nevoie de sport?

Primul și principalul pas către găsirea motivației pentru sport este un răspuns specific și clar la întrebarea: „De ce trebuie să merg la sport?”. Trebuie să existe anumite motive concrete pentru ce vă doriți să începeți această activitate. Găsește-ți puțin timp liber, ia o hârtie și un pix și notează câteva dintre principalele motive pentru care vrei să faci mișcare. Motivele pot fi complet diferite. Iată doar o mică listă a acestora:

  1. Încrederea în sine – practicarea sportului este foarte strâns legată de lucruri precum antrenarea voinței, depășirea temerilor și a slăbiciunilor, construirea caracterului, capacitatea de a face mai mult decât crezi. Oamenii care fac sport în mod regulat tind să se simtă mai încrezători și să aibă un caracter puternic.
  2. Sănătate – faptul că sportul are un efect benefic asupra sănătății este un fapt binecunoscut. Crește puterea fizică, rezistența la stres, sistemele digestive și cardiovasculare încep să funcționeze mai bine.
  3. Sculptează corpulsportul este un instrument ideal pentru modelarea corpului. Vă permite să pierdeți sau să câștigați în greutate, să construiți masa musculară. Multe persoane care suferă de orice complexe sau au probleme în relațiile cu sexul opus, care au început să facă sport, vor rezolva în curând aceste probleme și viața lor se va schimba în bine. Un corp atletic trezește întotdeauna interes și admirație, atrage părerile celorlalți și îi oferă multe alte avantaje.
  4. Disciplina – orice sport necesită disciplină. Poate că nu vrei să te trezești dimineața și să mergi la antrenament, dar te ridici și faci acest lucru. Uneori îți dorești să mănânci gustos, dar știi că depui efort la sală și îți dispare orice poftă. Toate acestea ridică disciplina într-o persoană și temperează caracterul.
  5. Sănătate excelentă și bună dispoziție – cineva poate să nu fie conștient, dar atunci când faceți sport, hormonii bucuriei sunt eliberați. Din acest motiv, după un antrenament te simți obosit, dar această oboseală este plăcută, iar tu însuți ești mulțumit și fericit. Sportul ameliorează depresia și proasta dispoziție, ajută să privim dificultățile și problemele dintr-un unghi diferit. Exerciții yoga pentru spate

Trebuie să aveți un exemplu

Pentru a fi cât mai motivat să faci sport, trebuie să ai un exemplu după care te vei ghida. Să presupunem că vrei să faci box, cu siguranță ai un boxer preferat, despre care știi multe și ale cărui lupte îți place să le urmărești. Ori de câte ori simți că motivația ta scade și are nevoie de un impuls, vizualizează cum se luptă modelul tău. Acest exemplu te va ajuta să fii motivat și mereu gata pentru noi provocări.

O altă modalitate excelentă de a vă crește motivația este vizualizarea. Ai nevoie de 15 minute de timp liber. Stai confortabil pe canapea sau într-un fotoliu, nu lăsa nimeni și nimic să-ți distragă atenția. Lasă-te pe spate, închide ochii și pornește imaginația. Încearcă să fii cât mai realist și detaliat posibil cu privire la modul în care obții succesul în sportul pe care îl practici sau pe care dorești să-l joci. Exerciții pentru partea de jos a abdomenului

Fă primul pas

Această metodă de motivare este cea mai potrivită pentru cei care se gândesc doar să înceapă ceva, dar amână constant din anumite motive. Metoda în sine este extrem de simplă, deși necesită ceva efort – astăzi  sună sau mergi la secțiunea în care visez. Înscrie-te. Află costul unui abonament lunar și întreabă antrenorul de ce ai nevoie pentru antrenament.  Acești câțiva pași simpli te vor îndrepta în mod semnificativ către obiectivul tău și îți vor crește motivația. După primul antrenament o să vezi că motivația va apărea și nu îți vei imagina nicio zi fără sală.

Motivației de la Ina Kishlaru

Dacă încă nu ai timpul să mergi la sală, uite un set de exerciții cu Ina Fitness Mama. Cu siguranță după acest antrenament te vei simți minunat și extrem de motivat.