Blog Fitnessmama.ro

Dietă de slăbit ușoară și rapidă – sport și alimentație

În goana după standardele frumuseții, dar și după confortul personal, o femeie care luptă cu greutatea în plus va fi mereu în căutare de vreo dietă de slăbit ușoară și rapidă. Care sunt cele mai întâlnite astfel de diete și cât de sănătoase și fără daune pentru organism sunt acestea?

Cum să găsim dieta potrivită?

Desigur că toată informația și toate promisiunile cu privire la rezultatele unei diete variază de la o persoană la alta. Este dificil să atribuim aceeași dietă ușoară și rapidă de slăbit în mod egal tuturor femeilor. Pentru cineva aceasta va funcționa din prima, pentru altcineva va fi nevoie de mai mult timp, iar pentru a treia categorie – nu va fi deloc eficientă. Tocmai de aceea, dacă ești și tu în căutarea unei astfel de diete, atunci înarmează-te cu răbdare și fii realistă de la bun început. Optează pentru diete sănătoase și care nu te vor arunca în extreme. Vezi mai jos câteva astfel de diete care ar putea să-ți fie de folos.

Dieta Rina

Mai poartă numele și de Dietă de 90 de zile și promite să te scape de 20 de kilograme rapid. Principiul la baza acestei diete este combinația exactă dintre o serie de alimente. Dat fiind că în organismul nostru toate alimentele, fibrele, glucidele, proteinele etc sunt procesate diferit, în dieta Rina mesele includ alimente dintr-o singură categorie. Prin urmare, digestia este mult mai ușoară și rapidă, ceea ce duce la topirea grăsimii și la pierderea kilogramelor.

Dieta Mediteraneană

Reprezintă și ea un tip de dietă rapidă și ușoară de slăbit, presupunând un consum regulat de fructe și legume, ierburi și condimente, măsline, cereale, fructe de mare.

Dieta Japoneză

Oferă rezultate într-un timp relativ scurt. Se ține doar 3 zile și se consumă doar orez în prima zi. În cea de-a doua zi se mănâncă doar pește, iar în a teia zi – din nou orez. Din băutură în aceste 3 zile se consumă doar apă. Conform altor surse, dieta japoneză presupune consumul de fructe și legume și ocazional – pește.

Dieta Mayo

Acest tip de dietă presupune un consum de legume și fructe, cereale și carne slabă. Pe prima treaptă – cea mai importantă – sunt fructele și legumele, apoi urmează carbohidrații, proteinele, grăsimile.

Dieta cu fructe și legume

Este și ea o dietă ușoară de slăbit rapid, întrucât se axează doar pe consumul de fructe și legume.  Ajută la eliminarea de toxine din organism, la îmbunătățirea digestiei și la accelerarea ratei metabolismului. Această dietă detoxifică eficient organismul și nu bate atât de tare la buzunar.

Dieta cu mere

Merele sunt un fruct minune. Ele ajută considerabil la digestie, nu conțin mult zahăr și ajută la reglarea nivelului de colesterol din corp. O dietă bazată în mare parte pe mere va curăți organismul și va regla metabolismul, accelerând astfel și arderea caloriilor.

Dieta Paleo

Este și ea o dietă de slăbit ușoară și rapidă și are la baza sa principii sănătoase. Nu se consumă categoric alimente procesate, se evită consumul alimentelor bogate în zahăr. Nu se consumă sare și făină.

Dieta cu scorțișoară

Adăugând acest condiment în mâncare, se va regla concentrația de glucoză din sânge și cel al insulinei. Drept urmare se va îmbunătăți digestia, se va reduce pofta de dulce, vor dispărea problemele precum balonarea și diareea. Și se va activa procesul de ardere al caloriilor.

Dieta cu hrișcă

Hirșca este minunată pentru slăbit, pentru că nu conține gluten și are un indice glicemic foarte mic. Cu toate acestea, nu se recomandă consumul de hrișcă pentru o perioadă extrem de lungă.

Sfaturi de respectat atunci când optezi pentru o dietă de slăbit ușoară și rapidă

În primul rând te sfătuim să te adresezi unui medic specialist înainte de a opta pentru o anumită dietă. Trebuie să fii sigură că nu îți vei dăuna și nu te vei supune anumitor riscuri. Apoi, indiferent de orice dietă vei alege, ai grijă ce alimente mănânci, la ce oră și de câte ori pe zi. Respectă cele 3 mese importante pe zi, optează pentru gustări sănătoase și ușoare. Nu mânca cu 2-3 ore înainte de somn. Bea multă apă. Consumă multe fructe și legume. Odihnește-te suficient și dormi bine. Ai grijă de sănătatea ta mentală și de echilibrul interior. Și, cel mai important, fă sport. Optează pentru antrenamente și exerciții fizice moderate, pentru a grăbi procesul de ardere a grăsimilor și pentru a ajuta dieta să îți ofere rezultate îmbucurătoare.

Iar dacă vrei să te asiguri 100% în privința eficienței procesului de slăbire, unde antrenamentele sunt combinate echilibrat cu un regim alimentar, atunci te invităm în marea familie Fitness Mama! Datorită sfaturilor unui nutriționist calificat, poți fi sigură că vei avea parte de o dietă sănătoasă, unde slăbirea va fi într-adevăr ușoară și rapidă!

Ar putea să-ți placă și: Cum să slăbești rapid?