Blog Fitnessmama.ro

Exerciții pentru diminuarea durerilor de spate

Dacă ai avut vreodată dureri de spate, știi cât de mizerabile pot fi. Fiecare mișcare pe care o face corpul tău îți va atrage spatele într-un fel, ceea ce nu este deloc distractiv, ba mai mult, îți creează disconfort când mergi, stai la calculator, faci exerciții sau orice mișcare de rutină.

Întărirea mușchilor spatelui te poate ajuta să previi aceste tipuri de leziuni și să te asiguri că întregul corp funcționează fără probleme, atât în ​​timpul mișcărilor zilnice, cât și în timpul exercițiilor. Există o multitudine de exerciții pentru spate pe care le poți face acasă sau la sală supravegheată de un antrenor.

Înainte să te apuci de exerciții ideal ar fi să mergi la medic, care îți va da un diagnostic în baza căruia vei știi ce să faci. Dacă în urma consultării cu un medic specialist el te va direcționa către un kinetoterapeut știi ce să faci.

Exercițiile de kinetoterapie pentru spate sunt indicate atunci când ai o problemă medicală de genul cifoză, lordoză, scolioză, spondiloză. Atenție însă, exercițiile de kinetoterapie pentru spate nu trebuie făcute după ureche, chiar dacă avem acces la internet și avem de unde alege. Un kinetoterapeut cu experiență te poate îndruma pentru a efectua exercițiile de kinetoterapie pentru spate în siguranță, fără ca problemele de sănătate să mai revină. Exercițiile pentru spate kinetoterapeutice te vor ajuta mi întâi să faci mișcările corect, iar încetul cu încetul mușchii tăi să devină mai puternici.

Atunci când ești sigură pe mișcările tale, cumpără un abonament la sală și urmează-ți scopul – acela de a avea un spate sănătos și viguros. Exercițiile pentru spate efectuate la sală îți vor întări mușchi spatelui, rezistența și performanța generală.

De asemenea, la început apelează la un antrenor care te-ar ghida în primele luni să faci exercițiile pentru spate la sală la cel mai înalt nivel. La început acesta te va ajuta să faci exerciții la sala pentru spate cu greutăți mici, cu mingea, apoi exerciții la aparate.

Exercițiile la sală pentru spate sunt foarte diverse, important să începi cu ce este mai ușor, iar apoi să treci la exerciții mai complicate.

Dacă, totuși, nu mergi la sală, iar după consultarea cu un kinetoterapeut te decizi să începi cu exercițiile pentru spate acasă, ți-am pregătit câteva exerciții de unde te-ai putea inspira.

Începeți cu încălzirea de 5 până la 10 minute, cu exerciții cardio moderate pentru a-ți trezi mușchii. Apoi fă o întindere de cinci minute pentru a-ți pregăti spatele pentru exerciții specifice. Această rutină este un excelent punct de plecare. De asemenea, dacă la un moment dat aceste mișcări îți provoacă durere, oprește ceea ce faci și odihnește-te.

De asemenea, urmează aceste exerciții și concentrează-te pe mușchii spatelui.

Întărirea spatelui are atât de multe beneficii, cel mai important fiind să te ajute să trăiești viața de zi cu zi într-un mod mai ușor.