Blog Fitnessmama.ro

Exerciții de respirație ușoare pentru slăbit

Exerciții de respirație pentru slăbit sunt ușor de efectuat atunci când cunoști tehnica și știi ce trebuie să faci. În ultimii ani, mai multe studii au descoperit că exercițiile de respirație pot contribui la reducerea nivelului de stres. Dar și la îmbunătățirea atenției și a bunăstării emoționale.

Mai mult, unii susținători ai acestei practici populare susțin chiar că adăugarea exercițiilor de respirație la rutina ta poate ajuta la scăderea în greutate și la stimularea arderii grăsimilor.

Exerciții de respirație pentru slăbit sunt o practică simplă care implică minimizarea distragerilor externe și acordarea unei atenții mai mari respirației.

Studiile arată că exercițiile de respirație pot fi asociate cu mai multe beneficii potențiale pentru sănătate. Inclusiv anxietate scăzută și niveluri îmbunătățite de atenție și calitate a somnului.

Fără respirație nu există viață, de aceea, mai ales în timpul sportului este necesară respirația ritmică pentru a avea loc schimbul de substanțe. Și pentru ca creierul să se îmbogățească cu oxigen.

Exercițiile pentru respirație pot fi utilizate când faci exerciții de dimineață pentru slăbit. Pentru că, în mod normal, cu asta îți începi ziua.

Există numeroase tipuri de exerciții de respirație, inclusiv:

Respirație adâncă. Această formă de exercițiu de respirație presupune să respirați adânc. Să îl ții câteva secunde și apoi să-l eliberezi încet.

Respirați alternativă pe nări. Cu acest exercițiu, exersezi inhalarea și expirarea prin nări alternante, folosind degetele pentru a închide o nară.

Respirarea buzelor. Acest tip de practică de respirație implică inhalarea prin nări și expirarea lentă prin buzele strânse.

Respirație diafragmatică. Cunoscută și sub denumirea de respirație abdominală, această variație necesită să te întinzi, să îți așezi mâinile pe pieptul superior și să expiri prin buzele strânse în timp ce îți strângi mușchii stomacului.

Fă un plan de exerciții pentru slăbit astfel ca să alternezi exercițiile cardio, cu clasa de pilates, înotul cu alergatul. Nu uita și de un set de exerciții de stretching pentru slăbit. Extrem de benefice să le efectuezi măcar o dată pe săptămână.

pilates

Un complex de exerciții pentru slăbit trebuie să conțină și exerciții cu greutatea corpului. Dar și exerciții cu greutăți la sală sau acasă, dacă le ai. Este necesar să te consulți și cu un antrenor.

De asemenea, din complexul de exerciții pot face parte și exercițiile de gimnastică pentru slăbit. Acestea îți vor aminti de lecțiile de educație fizică. Sunt excelente exercițiile de gimnastică pentru slăbit să le efectuezi dimineața, pentru destindere și pentru ca ziua ta să înceapă armonios.

Exerciții de slăbit pentru spate

Când începi să te antrenezi nu neglija zona spatelui. În primul rând un spate sănătos înseamnă să ai o postură dreaptă când mergi. Dar și să nu ai periodic dureri de spate. Vezi aici ce exerciții sunt benefice pentru spate.

Exerciții pentru durerile de spate

Antrenează-te zilnic a câte 20 de minute pe zi, fie dimineață, fie seara. Exercițiile trebuie să facă pate din rutina ta zilnică.

Exerciții de slăbit pentru grași

Dacă ești un pic mai plinuță, nu da mâinile în jos. Începe cu mersul pe jos, cu urcatul scărilor, cu exerciții ușoare de gimnastică. Treci la stretching sau pilates. Apoi poți merge la clasele de ABS. Ideea este să treci ușor de la un exercițiu de intensitate mică la unul de intensitate mai mare. Atât pentru că tu deja vei fi antrenată și îl vei putea face, dar și pentru a nu te supraîncărca, pentru că rezultatul nu va fi cel dorit.

Dacă ți-a plăcut materialul, distribuie și pentru prietenele tale.