Blog Fitnessmama.ro

Linte calorii: verde, roșie, brună

Dacă ești la regim posibil te interesează în linte calorii câte se găsesc. Lintea a făcut parte din alimentația umană încă din timpuri preistorice. Fiind una dintre cele mai mici leguminoase, lintea are avantajul că necesită un timp de gătire mai scurt decât majoritatea leguminoaselor. Suntem mai familiarizați cu lintea verde sau maro, care se folosește uneori în supe, dar găsim pe rafturi și lintea roșie (numită uneori linte coral), puțin mai mică.

Caracteristici linte

  • Sursă de antioxidanti;
  • Limitează apariția bolilor cardiovasculare;
  • Bogată in fibre;
  • Bogată în fier;
  • Sursă de zinc.

Linte calorii: supă cremă de linte

Lintea este bogată în amidon, ceea ce explică bogăția energetică (127 Cal / 100 g). Alte caracteristici principale: este bogată in proteine ​​vegetale si foarte bogată in fibre.

Supa cremă de linte calorii are doar 55 la 100 g.

În linte roșie calorii sunt la fel ca și în lintea de altă culoare.

Beneficiile lintei: de ce să o consumi?

Lintea este o comoară de beneficii pentru sănătate.

Antioxidanți pentru prevenirea anumitor tipuri de cancer

Lintea conține antioxidanți, care sunt compuși care protejează celulele organismului de daunele cauzate de radicalii liberi. Acestea sunt molecule foarte reactive despre care se crede că sunt implicate în dezvoltarea bolilor cardiovasculare, a anumitor tipuri de cancer și a altor boli legate de îmbătrânire.

Lintea conține antioxidanți numiți antociani care scad creșterea celulelor canceroase umane

Conținut foarte mare de fibre

Linte calorii

Bogate in fibre, lentilele ajuta la stimularea tranzitului intestinal, reduc riscul de cancer de colon si cresc satietatea.

Prezența fibrelor solubile ajută, de asemenea, la prevenirea bolilor cardiovasculare prin reducerea absorbției acizilor biliari, în special, ceea ce ajută la normalizarea nivelului de colesterol din sânge. De asemenea, pot ajuta la controlul diabetului de tip 2 prin încetinirea digestiei glucozei din alimente, printre altele.

Sursa de fosfor, magneziu si potasiu

Lintea conține fosfor, care joacă un rol esențial în construirea și menținerea oaselor și dinților sănătoși.

Lintea este o sursă de magneziu care este implicată în dezvoltarea oaselor, formarea proteinelor, acțiunile enzimatice, contracția mușchilor, sănătatea dentară și funcția sistemului imunitar.

Lintea este o sursă de potasiu care este folosită pentru a echilibra pH-ul sângelui și pentru a stimula producția de acid clorhidric în stomac, susținând astfel digestia.

Un rezervor de fier… dar vegetal

Lintea este o sursă excelentă de fier. Fiecare celulă a corpului conține fier. Acest mineral este esențial pentru transportul oxigenului și formarea globulelor roșii în sânge.

Sursă foarte bună de seleniu

Lentila este o sursă de seleniu. Acest mineral lucrează cu una dintre principalele enzime antioxidante, prevenind formarea radicalilor liberi în organism. De asemenea, ajută la transformarea hormonilor tiroidieni în forma lor activă.

Un cuvânt de la nutriționist

Lintea permite să iei doza de fibre care este adesea consumată în cantități prea mici. Ideal pentru combaterea problemelor intestinale. De asemenea, este bogată în proteine ​​vegetale, minerale și oligoelemente. Nu ezita s-o consumi în mod regulat.

Mic dezavantaj: fierul său vegetal este mai greu absorbit decât fierul animal.

Acum că ai aflat despre calorii linte cred că te interesează și sportul. Nu uita să te abonezi la canalul de Youtube.

TE INTERESEAZĂ SPORTUL? ATUNCI CITEȘTE ȘI ACEST ARTICOL:

Exerciții piept sală pentru femei

Pentru a fi la curent cu toate sfaturile noastre și dacă VREI SĂ SLĂBEȘTI, urmărește-ne pe pagina noastră de Facebook, contul de Instagram și Youtube și nu uita să te abonezi la ele.

Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie să vadă și prietenii tăi!