Blog Fitnessmama.ro

Metode de slăbit fără sport

E vară deja în calendar și întrebarea referitor la slăbit bate deja toate recordurile. Cineva își planifică concediul, altcineva pleacă la mare degrabă și indiferent de eveniment și situație, toate vrem să arătăm bine și să nu complexăm referitor la greutatea noastră.
Dacă cauți și tu metode de slăbire miraculoase, care să ofere rezultate surprinzătoare imediat, atunci te invităm la o discuție în acest articol, ca să vedem ce fel de metode de slăbit fără sport există.

Cum slăbesc fără sport?

Dificilă întrebare, întrucât fără sport procesul de slăbire va fi mai îndelungat și va fi mare nevoie de tărie de caracter ca să nu deviezi de la regim. Să încercăm, totuși, să facem abstracție de sport.
Primul lucru care trebuiește serios abordat este regimul tău alimentar. Va trebui să fii sinceră cu tine și să recunoști în primul rând în fața ta carențele care există în dieta ta. Analizează pentru început o zi întreagă, apoi mărește perioada până la 1 săptămână. Dacă va fi nevoie, mărește și până la o lună, pentru a lua în considerare cât mai multe aspecte. Așadar, ce cuprinde meniul tău zilnic? Reușești să mănânci la cele 3 mese importante pe zi? Între ele îți asiguri câteva gustări sănătoase? Nu faci exces de anumite produse, în special cele dăunătoare? Consumi echilibrat diverse vitamine, minerale, carbohidrați complecși etc? Iată la astfel de întrebări ar trebui să răspunzi.

Acum să explicăm puțin.

Deși poate părea straniu dintr-o parte, slăbitul poate avea loc în timp ce mănânci. Asta înseamnă că nu e neapărat nevoie să reduci drastic cantitatea de mâncare pe care o consumi de obicei și nici să nu ții foamea zile la rând. Asta înseamnă să mănânci corect, sănătos și echilibrat. Dacă te trezești în fiecare dimineață cu ideea fixă: vreau să slăbesc rapid, atunci învață să numeri caloriile consumate. Acestea nu trebuie să depășească cantitativ numărul caloriilor arse. Iată de ce am zis inițial că fără sport va fi mai dificil întregul proces. Datorită activităților sportive, diferitor exerciții fizice zilnice, procesul de ardere a grăsimilor este mult mai rapid.

Care este cea mai bună dietă de slăbit?

Fiecare din noi are un metabolism diferit. Probabil ai și tu o prietenă care mănâncă cât 4 și nu adaugă deloc în greutate. Sau poate ai o prietenă care, din contra, își interzice multe produse, dar oricum nu reușește să slăbească. Tocmai de aceea, cea mai bună dietă de slăbit pentru fiecare este o dietă individuală. Pentru cineva va fi suficient să reducă din cantitatea de zahăr și produse făinoase. Pentru altcineva va fi suficient să introducă mai multe legume și fructe în dieta zilnică. Cineva se descurcă de minunte cu dieta fasting, atunci când mănânci în doar 8 ore consecutive, iar în restul 16 organismul se odihnește. Iar pentru altcineva cea mai eficientă dietă va fi cea care nu se va potrivi nimănui altcuiva.

Așadar, mare atenție la ce dietă alegem! Iar lucrul cel mai important de care trebuie să ținem cont este că prin dieta aleasă nu trebuie să dăunăm organismului nostru. Nu trebuie să ne supunem unui chin enorm și unor situații care vor trage după sine diverse afecțiuni la nivel de digestie, de somn, de concentrare și altele. Dacă totuși ești în căutare de o cură de slăbire eficientă și ușor de ținut, venim cu 2 sfaturi pentru tine: 1. Încearcă să discuți cu un nutriționist calificat și 2. Combină alimentația cu… sportul!

Da, știm că ne-am înțeles la început să nu atingem acest aspect, dar e imposibil să vorbim despre o pierdere în greutate eficientă, rapidă și sănătoasă fără a face sport.

Ce să fac dacă vreau să slăbesc repede 20 de kg?

În primul rând, cât de repede vrei să slăbești? Așa cum am relatat nu o singură dată, pierderea în greutate trebuie să fie una treptată, dacă îți dorești un rezultat frumos și de durată. Respectiv, dacă ai drept scop să slăbești aceste 20 de kg într-o lună, nu este chiar corect și sănătos față de corpul tău. Iar dacă mergi treptat, dar sigur pe această cale și, să zicem, pierzi aceste 20 de kg în 5-6 luni, atunci organismul tău nu va reacționa negativ așa cum o va face în primul caz.

Deci, ca să slăbești rapid, sănătos și corect ai nevoie să respecți câteva reguli.

Desigur, facem abstracție acum de anumite probleme de sănătate, în prezența cărora ar trebui să te adresezi mai întâi medicului. Dar per gerenal, aceste lucruri trebuie să le faci:

  1. Să mănânci cât mai sănătos și echilibrat. Să respecți cele 3 mese principale pe zi. Să îți oferi gustări sănătoase între ele. Să elimini zahărul, dulciurile, produsele de patiserie, fursecurile, băuturile carbogazoase și cele alcoolice din alimentația ta. Să mănânci fructe și legume zilnic. Și să ai o varietate de produse pe masă: astăzi mai mult pește, mâine carne, în următoarele zile mai multe produse lactate și așa mai departe. De toate, câte puțin.
  2. Să bei multă apă. Să-ți asculți organismul și să te hidratezi la timp.
  3. Să dormi bine. Să te odihnești. Să nu permiți diferitor sarcini, activități și deadline-uri să te epuizeze la maxim în fiecare zi.
  4. Să faci sport. Cel puțin 20-30 de minute în fiecare zi.
  5. Să te respecți și să te iubești pe tine însăți!

Fie că ai nevoie de schimbări la nivel de alimentație, fie că e nevoie să faci exerciții fizice – toate răspunsurile, sfaturile, îndrumările și susținerea le găsești la Fitness Mama. Aici, mii de femei din întreaga lume au descoperit deja metoda potrivită de slăbire și au uitat demult de întrebările dureroase pe care încă ți le adresezi tu. Nu căuta căi ușoare, nesigure și nesănătoase pentru a aduce schimbări frumoase în viața ta, dacă ne referim la slăbit. Optează pentru un stil de viață sănătos, așa cum promovează Școala Fitness Mama!

Dacă ți-a fost util acest articol, distribuie-l ca să ajute mai multă lume!

Ar putea să-ți placă și: Slăbește rapid 5 kg. Începe chiar acum!