Blog Fitnessmama.ro

Program de exerciții pentru slăbit

Un program de exerciții pentru slăbit bine pus la punct te-ar putea ajuta să ajungi cât mai repede la scopul tău final – de a avea un corp frumos și tonifiat. Toate acestea pot fi atinse fără să te înfometezi sau să faci exerciții fizice de dimineață până seară.

Program de exerciții pentru slăbit acasă

Înainte să te pui pe slăbit, vorbește cu un medic, cu un antrenor sau cu un psiholog. Ei te-ar putea ajuta să ajungi la greutatea ideală pentru tine.

Un program de antrenament de slăbire bine structurat ar trebui să fie caracterizat printr-un amestec eficient de elemente de forță și rezistență. Intensitatea antrenamentului nu trebuie comparată cu cea a antrenamentului pentru dezvoltarea musculară. Programele de antrenament pentru slăbit sunt întotdeauna caracterizate de o intensitate ridicată – există puține pauze între seturi. În plus față de antrenamentul normal cu greutăți, antrenamentul special de rezistență sub formă de antrenament pe intervale este esențial pentru pierderea în greutate cu succes.

Iată ce diferențiază un program de antrenament pentru slăbit:

  • Antrenament cu greutăți pentru întreținerea musculară
  • Antrenament de rezistență la arderea grăsimilor
  • Intensitate mare în timpul antrenamentului

Acasă poți să îți faci un program fiind ghidat de un antrenor. În acest sens echipa Fitness Mama te poate ajuta. Un program de exerciții de slăbit acasă trebuie să conțină exerciții care să te facă să te simți bine, dar și să ajungi la rezultatele mult dorite.

Citește și: Exerciții pentru un abdomen plat

Cele mai eficiente exerciții de slăbit

Ai putea începe cu un mix din 10 exerciții – mini-circuit. Ideea este să faci fiecare exercițiu în 30 de secunde, iar alte 30 de secunde te odihnești.

Este de-ajuns să faci aceste exerciții o dată pe zi. Îți vor lua 10 minute, însă trebuie să le faci la intensitate maximă.

1.Genuflexiuni simple

2.Push-up sau flotări

3. Abdominal crunch

4. Step up sau urcatul pe un scaun nu prea înalt, dar stabil.

5. Genuflxiuni cu săritură atingând mâna de podea(alternând o mână și alta)

6. Triceps pe scaun

7. Plank

8. Alergare

9. Fandări în față

10. Side plank

Sunt o serie de exerciții care vor pune la bătaie forța și rezistența ta.

Cele mai bune exerciții de slăbit pot fi realizate atât dimineața pentru înviorare, dar și seara când ați lăsat toate grijile deoparte. Nu te forța dacă nu poți realiza un exercițiu, înlocuiește-l cu altul și mergi mai departe.

Este un plan pe 7 zile, dacă te simți bine, poți să dublezi exercițiile. Astfel vei face mișcare câte 20 de minute pe zi. Cu timpul vei observa că ai o dispoziție și o rezistență mai bună.

Împarte acest material și cu prietenele tale. Faceți mișcare împreună și bucurați-vă de clipele frumoase petrecute împreună.