Blog Fitnessmama.ro

Rețete salate de slăbit

Când este vară, fiecare idee legată de legume, ne duce cu gândul la delicioasele salate. Mai ales că acestea sunt cele mai benefice pe perioada verii. Fiecare gospodină înceracă să găsească niște rețete salate de slăbit.
Dacă ne ajută acestea să slăbim propriuzis, afli mai târziu. Până atunci, nu uita că legumele sunt super benefice, mai ales într-un regim echilibrat.

Și da, salatele nu sunt atât de monotone cum cred unii. Acestea pot fi mult mai mult decât niște legume așa că ceea ce o să fac este, să-ți dau ceva rețete.

P.S.: De fapt salatele nu te slăbesc propriu-zis, dar fiind incluse într-un regim alimentar corect, își lasă o amprentă plăcută așa că hai să le numim ,,rețete de salate de slăbit”.

Top rețete salate de slăbit

Salata de roșii și castraveți

Da, știu. Este o salată clasică. Dar nu poți să nu cazi de acord când îți spun că este un deliciu. Până la urmă ai nevoie de puține ingrediente și ai în față ceva sănătos. De obicei este cea mai consumată pe timp de vară. Deci, nu văd o problemă să o faci acasă, chiar azi. Poți înlocui uleiul de floarea soarelui cu ulei de măsline pentru un gust mai intens.

Rețete salate de slăbit – Salată din pătrunjel

Ceapa roșie tăiată rondele se stropește cu suc de lămâie. Între timp, poți să prăjești niște bucăți de prosciutto, acestea trebuiesc rumenite. Pătrunjelul trebuie tăiat și presărar cu sare sau piper la dorință. Ceapa se amestecă cu pătrunjelul iar prosciutto se aranjează împrejurul acestora pe farfurie. Poți presura ceva parmezan la dorință. Poate că pare o salată ceva mai pretențioasă însă pătrunjelul este cunoscut pentru contribuția sa la arderea kilogramelor.

Salată de crudități cu mozzarella

Se rup frunzele de salată. Se taie roșiile și se rad bețișoare de morcov și sfeclă deasupra. Se adaugă mozzarella și măsline negre. Aici ai dreptul la imaginație și poți pune usturoi granulat, sau ceapă și pătrunjel uscat, rozmarin ect. În dependență de propriile gusturi. Nu uita de puțin ulei de măsline. Este o salată perfecta pentru o seară în familie au pentru o seară cu musafiri.

Salată cu avocado

Salata conține spanac, frunze de salată și avocado. Poți să adaugi ceva după propriul gust dar ea se bazează pe chestii verzi. Așa că poți să le combini între ele cum dorești. Servește drept un detox mai ales pentru persoanele ce vor să slăbească.

Salatele din fructe

Salatele de fructe nu prea se încadrează în categoria rețete de salate pentru slăbit. Poți opta pentru asemenea salată sub formă de desert dar nu uita că poate avea efect invers decât slăbitul.

În general, dacă ești o amatoare de fructe, mănâncă-le în prima jumătate a zilei și ai grijă la combinații. Cel mai perfect ar fi să le mănânci sub formă de gustare.

Rețete salate de slăbit – Salatele la cină

Dacă ai observant în filmele mai ales americane, nu există o cină la care să nu se mănânce salată. Este o cultură destul de veche, mai ales pentru familiile care înțeleg importanța cinei și nu își permit să sară peste ea.

De aceea, este important ca la cină, alături de garniture să ai numaidecât salată. Procesul de digestive al cărnii este unul mult mai rapid și eficient.

Știai că…

Oamenii care consumă regulat salate din rădăcinoase, sau orice fel de salată de legume au un sistem digestiv mult mai sănătos? Pe lângă asta, riscul de boli ca pancreatită sau chiar ulcer este mult mai scăzut.

Optează pentru un regim echilibrat și nu exclude legumele din mesele zilnice. Acestea îți garantează și un ten mai strălucitor.

Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie să-l vadă și un prieten.