Blog Fitnessmama.ro

Vreau să slăbesc

În timp ce există diete nesfârșite, suplimente și planuri de înlocuire a meselor care pretind că asigură pierderea rapidă în greutate, majoritatea nu au dovezi științifice. Cu toate acestea, există câteva strategii susținute de știință care au un impact asupra managementului greutății și te pot ajuta în procesul de slăbire.

Aceste strategii includ exercițiile fizice, urmărirea aportului de calorii, postul intermitent și reducerea numărului de carbohidrați din dietă.

Probabil, nu de puține ori ai auzit fraza – vreau să slăbesc. Este fraza miilor de femei care se confruntă cu excesul de grăsime sau care au o anumită condiție de sănătate. Acest lucru și-l doresc și femeile după naștere, dar și cele care muncesc de acasă. În acest articol, vom afla ce trebuie să faci când vrei să slăbești pe anumite zone ale corpului sau în anumite condiții.

Dacă vrei să slăbești neapărat, ar trebui să fii conștientă de tot ceea ce mănânci și bei în fiecare zi. Un studiu a constatat o corelație pozitivă între pierderea în greutate și frecvența monitorizării consumului de alimente și a exercițiilor fizice.

Dacă vreau să slăbesc neapărat este un deziderat foarte important pentru tine ar trebuie să faci schimbări în plan alimentar.

Vreau să slăbesc după naștere

După naștere mămicile se confruntă cu excesul de grăsime, reținerea apei, dar și cu dureri articulare, vergeturi sau celulită. După ce ai născut un copil, corpul tău are nevoie de o nutriție bună pentru a se vindeca și a-și reveni. În plus, dacă alăptezi, ai nevoie de mai multe calorii decât în ​​mod normal.

O dietă cu conținut scăzut de calorii este probabil lipsită de substanțe nutritive importante și probabil te va lăsa să te simți obosită. Acesta este opusul a ceea ce ai nevoie atunci când ai grijă de un nou-născut și când probabil că nu dormi deplin.

Ideal ar fi ca să revii la o dietă normală, mai ales dacă alăptezi, atunci când îți permite starea de sănătate, dar și medicul. Mai jos ți-am pregătit câteva tipsuri pe care le poți urma atunci când vrei să slăbești după naștere

Vreau să slăbesc acasă este un alt deziderat al femeilor, atunci când fie nu au timp să meargă la sala de sport, fie au o anumită condiție de sănătate. Cu ajutorul unei diete speciale și a exercițiilor fizice pe care le poți face împreună cu fetele din Fitness Mama, cu siguranță vei ajunge să-ți atingi obiectivele.

Vreau să slăbesc în jurul taliei

Multe femei, fie după naștere, fie care au luat câteva kilograme în plus după sărbători, observă că acestea s-au adăugat exact în jurul taliei. Este și zona care se slăbește mai greu, dar nu imposibil de slăbit. Dieta și exercițiile fizice îți vor veni în ajutor atunci când obiectivul tău este să slăbești în talie.

Așadar, când vreau să slăbesc este un scop, ia în considerare următoarele:

Mănâncă mai multe proteine, mai ales la micul dejun

Proteinele pot regla hormonii apetitului pentru a ajuta oamenii să se simtă plini. Acest lucru se datorează în principal scăderii hormonului foamei grelină și creșterii peptidei hormonilor de sațietate YY, GLP-1 și colecistochininei. Alegerile bune pentru un mic dejun bogat în proteine includ ouă, ovăz, unturi de nuci și semințe, terci de quinoa, sardine și budincă de semințe de chia.

Bea apă

Apa accelerează metabolismul şi arderea caloriilor, iar în acest fel ajută organismul să se menţină hidratat şi sănătos. Dacă bei apă pe stomacul gol, acest elixir natural acţionează ca un medicament, influenţând ritmul cardiac, afecţiunile respiratorii şi oculare, dereglările digestive şi aspectul pielii.

Elimină rând pe rând zaharurile din alimentație

Dieta occidentală este din ce în ce mai bogată în zaharuri adăugate și acest lucru are legături clare cu obezitatea, chiar și atunci când zahărul apare în băuturi, mai degrabă decât în alimente.

Glucidele rafinate sunt alimente puternic procesate care nu mai conțin fibre și alți nutrienți. Acestea includ orezul alb, pâinea și pastele. Aceste alimente sunt ușor de digerat și se transformă rapid în glucoză. Excesul de glucoză intră în sânge și provoacă hormonul insulină, care favorizează depozitarea grăsimilor în țesutul adipos. Acest lucru contribuie la creșterea în greutate.

Înlocuiește alimentele procesate și cele zaharoase cu:

  • orez integral, pâine fără drojdii și paste integrale
  • fructe, nuci și semințe în loc de gustări bogate în zahăr
  • ceaiuri de plante și apă cu fructe în loc de băuturi răcoritoare cu zahăr
  • smoothie-uri cu apă sau lapte în loc de suc de fructe

Mănâncă multe fibre

Includerea fibrelor în dietă poate crește senzația de plenitudine, ceea duce la pierderea în greutate.

Alimentele bogate în fibre includ:

  • cereale integrale pentru micul dejun, paste integrale din grâu, pâine integrală, ovăz, orz și secară
  • fructe și legume
  • mazăre, fasole și leguminoase
  • nuci și semințe

Echilibrează bacteriile intestinale

Intestinul uman găzduiește o varietate de microorganisme, inclusiv aproximativ 37 trilioane de bacterii. Unele alimente pot crește numărul de bacterii bune din intestin, inclusiv:

O mare varietate de plante: creșterea numărului de fructe, legume și cereale în dietă va avea ca rezultat o absorbție crescută a fibrelor și un set mai diversificat de bacterii intestinale.

Alimente fermentate: acestea sporesc funcția bacteriilor bune, inhibând în același timp dezvoltarea bacteriilor rele. Varza verde, chefir, iaurt conțin cantități bune de probiotice, care ajută la creșterea bacteriilor bune.

Mâncăruri prebiotice: acestea stimulează creșterea și activitatea unora dintre bacteriile bune care ajută la controlul greutății. Fibrele prebiotice apar în multe fructe și legume, în special rădăcina de cicoare, anghinare, ceapă, usturoi, sparanghel, praz, banană și avocado. Este, de asemenea, în cereale, cum ar fi ovăz și orz.

Dormi suficient

Numeroase studii au arătat că a dormi mai puțin de 5-6 ore de noapte pe noapte este asociat cu o incidență crescută a obezității. Somnul slab poate crește producția de insulină și cortizol, care determină și depozitarea grăsimilor. Cât timp dormi cineva reglează hormonii de control al apetitului, leptina și grelina. Leptina trimite semnale de plenitudine către creier. Un somn eficient te va ajuta în procesul de slăbire, dar și pentru o concentrare mai bună.

Gestionează stresul

Stresul declanșează eliberarea de hormoni precum adrenalina și cortizolul, care inițial scad apetitul. Cu toate acestea, atunci când oamenii sunt supuși unui stres constant, cortizolul poate rămâne în sânge mai mult timp, ceea ce le va crește pofta de mâncare și poate duce la consumul mai multor alimente. Cortizolul semnalează necesitatea de a umple depozitele nutriționale ale organismului din sursa preferată de combustibil, care sunt carbohidrații.

Insulina transportă apoi zahărul din carbohidrați din sânge către mușchi și creier. Dacă individul nu folosește acest zahăr în viața dezi cu zi, corpul îl va păstra ca grăsime.

Cum reduci nivelurile de stres:

  • Practică yoga, meditație sau orice timp de sport care te revigorează
  • Aplică tehnici de respirație și relaxare
  • Petrece timp în aer liber.