Blog Fitnessmama.ro

Cum să scapi de pofta de dulciuri

Adesea, mai ales femeile, au nevoie să își suplinească nevoia de dulce. De cele mai multe ori, poftele sunt determinate de nevoia creierului de o „recompensă” – nu de nevoia corpului de hrană. Dacă poți să faci o singură mușcătură și să te oprești aici, răsfățându-te puțin când ai poftă, este absolut bine. Deseori, se întâmplă invers.

De fapt, mulți oameni experimentează în mod regulat pofta de dulce. Profesioniștii din domeniul sănătății cred că acesta este unul dintre principalele motive pentru care poate fi atât de greu să ai un regim alimentar echilibrat.

Dar dacă ai tendința de a mânca în exces de îndată ce simți gustul de dulce, atunci să cedezi poftelor este cel mai mare rău pe care îl poți face.

Ce poți să faci pentru a opri pofta de zahăr

Dacă ți-e foame, mănâncă o masă sănătoasă și plină. Este important să ne dăm seama că pofta nu este aceeași cu foamea. Nu corpul tău solicită energie, ci creierul tău cere ceva care eliberează multă dopamină în sistemul de recompense. Când îți este poftă, este greu să reziști.

De fapt, pofta combinată cu foamea este un impuls puternic pe care majoritatea oamenilor îl depășesc cu greu.

Dacă ți-e poftă în timp ce îți este foame, unul dintre cele mai bune trucuri este să mănânci imediat o masă sănătoasă.

Alimentele bogate în proteine, cum ar fi carnea, peștele și ouăle, sunt deosebit de bune pentru combaterea foametei. Consumul de alimente sănătoase ar putea să nu fie foarte apetisant atunci când ai poftă de ceva dulce. Dar dacă ai cu adevărat nevoie să slăbești, merită să reziști pe termen lung.

Mergi la o plimbare în aer liber

Un alt lucru care poate funcționa este să ieși afară pentru o plimbare rapidă. Dacă ești alergătoare, alergarea va fi și mai bună. Aceasta are un scop dublu. În primul rând, te distanți de mâncarea pe care o poftești. În al doilea rând, exercițiul va elibera endorfine sau va simți anumite substanțe chimice în creier, ceea ce te poate ajuta să dezactivezi pofta.

Dacă nu poți ieși afară, fă câteva seturi epuizante de burpee, flotări, genuflexiuni sau orice alt exercițiu cu greutate corporală.

Dar, desigur, cea mai bună opțiune este de a preveni pofta de dulce.

Pentru a face acest lucru, aruncă toate alimentele nedorite din casa ta. Dacă le ții la îndemână, îți faci singură probleme. În schimb, păstrează-le pe cele sănătoase.

Dacă mănânci sănătos și faci mișcare de mai multe ori pe săptămână, este posibil să nu îți fie poftă de dulce la fel de des.

De asemenea, în cazul poftelor un pahar cu apă ar ajuta. Unii oameni spun că deshidratarea poate provoca pofte.

Înlocuiește un croissant cu un fruct. O bucată de fruct poate ajuta la satisfacerea poftei de zahăr pentru unii oameni. Bananele, merele, portocalele funcționează excelent.

  • Evită îndulcitorii artificiali. Dacă simți că îndulcitorii artificiali declanșează pofte pentru tine, ideal este să-i eviți.
  • Mănâncă mai multe proteine. Proteinele sunt excelente pentru sațietate și pot ajuta și la pofte.
  • Dormi bine. Somnul adecvat și răcoritor este important pentru starea generală de sănătate și poate ajuta la prevenirea poftelor.
  • Evită stresul în exces. La fel ca și în cazul somnului, evitarea stresului poate ajuta la prevenirea poftelor.
  • Evită anumite activități sau locuri care îți oferă pofte, cum ar fi mersul pe lângă McDonald’s.
  • Ia suplimente de vitamine. Acest lucru poate ajuta la prevenirea oricăror deficiențe.
  • Nu în ultimul rând, nu te înfometa. Încearcă să nu devii prea flămândă între mese.

Dacă ți-a plăcut materialul nostru, împarte-l cu cei dragi.