Blog Fitnessmama.ro

Cum să scapi rapid de celulită. Tips-uri la îndemâna oricui

Celulita reprezintă o acumulare de țesut adipos la nivelul coapselor, șoldurilor și feselor, deși se poate forma și pe abdomen, gambe sau brațe. Mai este cunoscută și ca pielea cu aspect de coajă de portocală. Se estimează că mai mult de 85% dintre toate femeile cu vârsta de peste 21 de ani au celulită. Nu este la fel de obișnuit la bărbați, dar și ei se confruntă cu pielea cu aspect de coajă de portocală. În acest articol vom discuta despre ce trebuie să faci în viața de zi cu zi și cum  să scapi de celulită rapid.

Cum să scapi de celulită este adeseori întrebarea care te frământă și îți dă dureri de cap. Trebuie să știi că celulita se poate dezvolta pe coapse, deoarece zona are în mod natural mai mult țesut gras. Factorii de risc pentru dezvoltarea celulitei includ:

  • vârsta
  • nivelul estrogenului
  • istoria de familie
  • inflamația țesuturilor
  • creșterea țesutului gras cauzată de creșterea în greutate
  • pierderea colagenului
  • circulație slabă (o problemă comună la nivelul picioarelor)
  • drenaj limfatic slab
  • epidermă subțire (stratul exterior al pielii)

În ceea ce privește starea generală de sănătate, nu este nimic în neregulă cu celulita. Cu toate acestea, mulți oameni doresc să scape de celulită și vergeturi.

Există o serie de remedii și exerciții pe care le poți face în condiții de casă care te învață cum să scapi de cleulită rapid, dar cheia este de a determina dacă aceste soluții te pot ajuta.

Masajul

Un remediu promițător care te va ajuta să scapi rapid de celulită este masajul. Acest lucru se poate face acasă sau cu ajutorul unui terapeut profesionist de masaj.

Masajul poate reduce celulita îmbunătățind drenajul limfatic. De asemenea, te poate ajuta să întinzi țesutul pielii. Acest lucru poate ajuta și la întinderea gropilor de celulită(aspectul de coajă de portocală).

Cremele de masaj oferă aceleași beneficii, dar componenta cheie este procesul de masaj. Nu poți aplica o cremă și să aștepți ca celulita să dispară de la sine.

De asemenea, să știi că doar un singur masaj nu te ajută când vine vorba de celulită. Trebuie să repeți procesul în mod consecvent pentru a obține și a menține rezultatele dorite.

Peptide bioactive de colagen

S-ar putea să fii deja atentă la promisiunile pe care le fac producătorii de suplimente cu privire la schimbarea corpului tău prin remedii rapide.

Cu toate acestea, un studiu din 2015, a constatat o îmbunătățire a aspectului pielii la femeile care au luat peptide bioactive de colagen.

Participanții au luat suplimentul zilnic oral timp de 6 luni. În general, s-a observat o scădere a celulitei pe coapse. Îmbunătățirea a fost observată la femeile cu o greutate moderată și mai mare, dar cele cu o greutate moderată au înregistrat o îmbunătățire mai bună.

Bea mai multă apă

Apa potabilă este o altă opțiune low-cost care te poate ajuta să scapi rapid de celulită. Nu numai că te menține hidratată, dar apa ajută la încurajarea circulației și a fluxului limfatic.

Pierde în greutate

Pierderea în greutate ar putea ajuta, de asemenea, unele persoane cu supraponderalitate și obezitate să reducă celulita. Pierderea excesului de grăsime corporală poate reduce în mod natural aspectul celulitei.

Cu toate acestea, și femeile slabe pot avea celulită. Nu este limitat doar la cei care au supraponderalitate sau obezitate.

Dacă vrei să pierzi în greutate sau să îți tonifici mușchii, atunci o dietă sănătoasă și exercițiile fizice te pot ajuta să scapi rapid de celulită.

Exerciții care pot ajuta la diminuarea celulitei

Anumite exerciții pentru picioare și mușchii glutei pot ajuta la strângerea pielii din jurul coapsei. Cu timpul, vei observa o reducere a celulitei.

Încearcă să faci genuflexiuni, să mergi la o clasă de step, unde vei arde multe calorii, dar și să renunți la ascensor, ia-o pe scări.

De asemenea, te poate ajuta ciclismul, dansul, drumețiile, joggingul, înotul, dar  și mersul pe jos.

Regim alimentar

Pentru a avea o piele fină și pentru a scăpa rapid de celulită este nevoie să faci anumite schimbări și în regimul alimentar. Renunță pe cât de mulți poți la dulciuri, fast-food și băuturi zaharoase.

Dormi suficient

Atunci când ești odihnită nu vei dori să alergi la prima prăjitură pe care o găsești în bucătărie dimineața. De asemenea, somnul suficient va menține nivelurile glicemiei din sânge în limitele normale și va preveni apariția diabetului zaharat, va menține o greutate sănătoasă și va îmbunătăți activitatea psihică.

Cel mai sigur mod de a scăpa de celulită este să faci modificări în stilul tău de viață. Potrivit Societății Americane de Chirurgie Dermatologică, nu există nicio modalitate de a preveni celulita. Este o afecțiune foarte frecventă. Riscul crește odată cu vârsta și stilul de viață.