Blog Fitnessmama.ro

Este oare sănătoasă reţeta de slăbit cu bicarbonat?

Cu siguranță multe femei au auzit despre  o dietă fermecătoare și anume – rețeta de slăbit cu bicarbonat. Se zvonește că aceasta face minuni! Cât de frumos ar fi să existe într-adevăr o dietă magică, care să aducă schimbări radicale cât ai zice „pește”! Pentru că așa suntem noi, oamenii, vrem totul și deodată fără mare efort. Iar dacă, cu atât mai mult, urmează şi un eveniment important în viaţa noastră, suntem gata să recurgem la orice numai să vedem rezultatul. Aici şi acum!

În articolul ce urmează vom vorbi despre cât de eficientă este totuşi rețeta de slăbit cu bicarbonat de sodiu despre care se vehiculează atât de mult.

Ce reprezintă slăbirea cu bicarbonat de sodiu?

La o simplă căutare, poţi observa că lumea online fierbe cu articole și sfaturi cu privire la acest gen de slăbire. Accentul este orientat spre diverse modalități, cum ar fi rețeta de slăbit cu bicarbonat și lămâie sau rețeta de slăbit cu bicarbonat și oțet. Se descrie cât de simplă și accesibilă este această rețetă: puţină apă şi câteva linguri de bicarbonat. Lămâia și oțetul rămân la discreția fiecărei persoane în parte. Nimic complicat, la prima vedere. Noi însă vrem să arătăm cealaltă parte a monedei. Cea care de obicei e ascunsă.

Deşi bicarbonatul are o vastă întrebuinţare şi costă ieftin, fiind foarte accesibil, este foarte important să nu fie utilizat în exces. Acest lucru, de fapt, este valabil pentru orice – tot ce este întrebuinţat peste norma admisibilă, dăunează. Iar pentru că medicina alternativă se bucură de o oarecare popularitate, unele aspecte nefiind luate în calcul până la capăt, am decis noi să aducem puţină lumină la acest subiect.

Care aspecte negative nu sunt discutate în cazul apelării la această reţetă de slăbire?

Deşi în trecut acest preparat se utiliza în cazul arsurilor stomacale, specialiştii de astăzi spun că persoanele care suferă de reflux gastroesofagian vor adăuga o problemă în plus la grijile sale cotidiene. Aşadar, utilizând bicarbonatul în exces, aceştia vor dezvolta şi ulcer gastric. Acesta, pe de-asupra, poate înrăutăţi şi balonarea, mărind disconfortul pe care îl va simţi persoana în cauză.

Un alt aspect este că după administratrea în exces a bicarbonatului, în organism pătrunde un aport colosal de sodiu. Iar aici apare pericolul pentru persoanele care suferă de afecţiuni ale inimii sau afecţiuni renale. Pe parcurs pot apărea şi ale efecte mai puţin plăcute cum ar fi greaţa şi apariţia edemelor.

Folosit peste măsură, bicarbonatul se reflectă negativ asupra gingiilor şi sănătăţii dinţilor per general. Știm că multă lume apelează la el pentru a-şi înălbi smalţul dinţilor în condiţii casnice. Dar acesta poate duce la slăbirea stratului protector al dinţilor şi la sensibilizarea şi inflamarea gingiilor. Prin urmare, pentru că bicarbonatul va fi administrat oral, cu scopul de slăbire, el va afecta în primul rând dinţii.

Concluzia deocamdată este: chiar dacă să presupunem că bicarbonatul de sodiu ar face minuni la nivel de pierdere în greutate, ar afecta alte părţi ale corpului.

De asemenea, dacă am analiza câteva cercetări de pe meleagurile internetului, consultând părerea specialiştilor în chimie, putem descoperi un alt răspuns şocant. De ce este periculoasă cura de slăbire cu bicarbonat de sodiu? Pentru că acesta, interacţionând cu acidul din stomac, va produce sare, dioxid de carbon şi apă. Iar dioxidul de carbon este asemănător cu sifonul din băuturile carbogazoase. Mai ales în amestecul cu zeamă de lămâie sau oţet, va produce o reacţie cu efervescenţă puternică. Aceasta din urmă va genera pur şi simplu o explozie interioară! Se va depune o presiune enormă la nivel de tract digestiv, deteriorând ulterior ţesuturile intestinelor şi colonului.

Prim urmare, da, există multă informaţie cu privire la miraculoasele reţete de slăbit cu bicarbonat de sodiu şi lămâie sau oţet. Cu toate acestea – atenţie mare la numeroasele consecinţe negative care pot urma!

Ideea la care vrem să ajungem pe final de acest articol este totuşi alta.

Vrem să înţelegi odată şi pentru totdeauna că nu există o pastilă minune sau o dietă specială care să te ajute să slăbeşti fără niciun efort. Mai ales fără să-şi lase amprenta negativă asupra sănătăţii tale. Iar bicarbonatul de sodiu nu este o excepţie de la regulă. Pentru că dacă ar fi într-adevăr atât de uşoară şi benefică această slăbire, nu ar mai exista problema kilogramelor în plus. Mai mult ca atât, toţi antrenorii de fitness ar rămâne fără job, iar sălile de sport ar falimenta.

Pentru o slăbire sănătoasă şi eficientă ai nevoie doar de 2 lucruri importante – sport şi alimentaţie echilibrată. Restul secretelor, reţetelor care promit marea şi sarea te vor costa scump, nu doar pe plan material, ci şi cel al sănătăţii morale şi fizice.

Multă sănătate şi precauţie maximă atunci când optezi pentru o anumită modalitate de slăbire!

Ar putea să-ţi placă şi: Metode de slăbit: care sunt cele mai eficiente pentru tine?