Blog Fitnessmama.ro

Exerciții pentru slăbit burtă și șolduri

Exerciții pentru slăbit burtă și șolduri acasă te vor ajuta să au un corp tonifiat, cu care tu să te simți bine. Crezi că este imposibil să slăbești, făcând exerciții acasă. Desigur că nu! Dieta este importantă pentru a slăbi, dar antrenamentul este la fel de important.

Cu toții putem efectua un antrenament corporal gratuit folosind greutatea pe care natura a pus-o la dispoziția noastră: cea a corpului nostru.

În acest articol, îți recomand exerciții de slăbit pentru burtă și solduri, pentru a avea fese ferme și picioare grațioase.

Exerciții pentru slăbit burta și șoldurile

Dacă obiectivul tău este de a tonifia burta și șoldurile, va trebui să încorporezi un antrenament cardio-aerob în rutina ta, cu exerciții de intensitate medie până la mare, împreună cu exerciții specifice pentru abdominale.

Jumping jack

În picioare, ține picioarele unite și brațele în lateral. Ridică brațele deasupra capului în timp ce faci un salt prin întinderea picioarelor. Revin-o la poziția de pornire și repetă mișcarea.

Ridicare picioarelor flexate în față

Începe prin a aduce picioarele flexate în față, crescând treptat viteza, fiind ajutată de mâini, pe care le vei duce cu viteză sus jos.

Mountain climber

Din poziția de plank, cu tot corpul pe aceeași linie. Începeți prin a aduce genunchiul drept spre cotul stâng, îndreaptă piciorul și fă același lucru cu genunchiul stâng spre cotul drept. Ține abdomenul contractat în timpul exercițiului și încearcă să mărești treptat viteza.

Bicycle crunch

Exerciții pentru slăbit burtă și șolduri

Un exercițiu excelent pentru antrenarea abdominalelor laterale, zona în care grăsimea este concentrată pe șolduri. Culcă-te pe spate, așază mâinile după gât cu coatele deschise. Extinde piciorul drept, îndoaie genunchiul și adu-l spre piept, apropiind simultan cotul stâng. Repetă mișcarea cu celălalt picior.

Russian twist

Din poziția verticală și genunchii un pic îndoiți, contractă abdomenul. Rotește alternativ trunchiul dintr-o parte în alta. Acest exercițiu este eficient în sine, dacă este efectuat cu corpul liber, dacă dorești să crești intensitatea, încearcă să ții o greutate în mâini (chiar și o sticlă de apă poate fi bine).

Exerciții pentru slăbit burtă și șolduri eficiente

Ce exerciții putem face acasă pentru a slăbi picioarele și a tonifica fesele? Iată cele mai bune exerciții pe care să le includeți într-un antrenament de intensitate medie-mare pentru a obține rezultate într-un timp scurt:

Squat jump

Un exercițiu dinamic care îți permite să îți tonifici complet picioarele și fesele. Din poziția pentru genuflexiune cu un salt, ținând mâinile în lateral, de-a lungul trunchiului. Repetă de 15 ori.

Fandări în față

Din poziția verticală, du un picior în față și efectuează o fandare. Fă 10 repetări cu un picior și 10 cu altul. Contractă fesierii.

Podul pentru fese

Întinde-te pe spate, genunchii flexați și cu brațele în lateral. Contractează fesele doar pentru a ridica pelvisul, punând presiune pe podea cu mâinile și picioarele. Ține poziția câteva secunde, apoi coboară încet bazinul și revin-o la poziția de pornire.

Citește și: Exerciții pentru celulită fese – scapă de celulită!

Sunt o serie de exerciții eficiente pentru slăbit pe care le poți face oricând, chiar și în vacanță. Pentru mai multe exerciții accesează canalul nostru de Youtube.