Blog Fitnessmama.ro

Morcov calorii cât de multe conține?

În morcov calorii se conțin destul de puține ca să poată face parte din lista alimentelor fără risc de a adăuga în greutate. Număratul caloriilor este o temă la care femeile revin atunci când, fie trebuie să țină o dietă, fie numărarea caloriilor este cea mai eficientă măsură pentru a ajunge la kilogramele dorite. Este cunoscut faptul că, morcovul este un aliment folosit în bucătărie de sute de ani. Acesta se găsește în supe, dar și preparat cu carne și alte legume la grătar. Unii îl preferă fiert, alții crud. Morcovul mai este cunoscut și pentru beneficiile sale.

În morcov calorii câte se conțin?

Câte calorii are un morcov crud este poate o întrebare care nu te interesează la prima vedere, dar în momentul când vrei să numeri caloriile, vei începe să calculezi orice. Înainte să vedem câte calorii are 100 grame de morcovi, vreau să-ți spun că 100 de grame de morcov conține în principal:

 • 0,93 g proteine
 • 0,24 g lipide
 • 9,58 g carbohidrați
 • 2,8 g fibre
 • 4,74 g zaharuri
 • De asemenea cele 100 de grame conțin și:
 • 33 mg calciu
 • 12 mg magneziu
 • 35 mg fosfor
 • 320 mg potasiu
 • 69 mg sodiu

Morcovii sunt o sursă importantă de vitamina A, vitamina K, fibre nutritive, potasiu, vitamina B6, vitamina C, niacină, vitamina B1, acid pantotenic, fosfor, acid folic, vitamina E și vitamina B2. Conținutul de apă variază între 86-95%, iar o porție medie conține aproximativ 1% carbohidrați și o cantitate redusă de lipide și proteine.

Caloriile morcovului sunt 41. Deci, un morcov crud care are 41 de calorii, nu poate influența într-un fel silueta ta, însă depinde și de modul de preparare.

Calorii morcov fiert

Câte calorii are un morcov fiert, dacă o sută de grame de morcov crud are 41, atunci o sută de grame de morcovi fierți conțin aproximativ 35 de calorii. O sută de grame de morcovi fierți mai conțin 0.8 grame de proteine, 0.2 grame de lipide, 8.2 grame de carbohidrați și 3 grame de fibre.

Morcovul fiert are mai puține calorii – 35, asta nu înseamnă că trebuie să mănânci doar morcov crud. Unele persoane nu preferă morcovul crud și îl vor alege doar pe cel fiert sau viceversa.

calorii morcov

Trebuie să știi că fierberea legumelor poate reduce sau elimina o parte din conținutul de vitamine. Morcovii cruzi sau la aburi oferă cea mai mare valoare nutritivă.

De asemenea, carotenoizii și vitamina A se pot absorbi mai bine în prezența grăsimilor. Din acest motiv, oamenii ar trebui să mănânce morcovi cu o sursă sănătoasă de grăsime, cum ar fi avocado, nuci sau semințe.

După ce ai aflat câte calorii are un morcov, ce conține, poți cu ușurință să îl folosești în bucătărie.

Morcovii în dietă

Există două anotimpuri pentru morcovi – primăvara și toamna – dar sunt de obicei disponibili în supermarketuri tot anul. Oamenii îi pot cumpăra proaspeți, congelați, conservați, murați sau sub formă de suc.

Cel mai bine este să depozitezi morcovii în frigider într-o pungă de plastic sigilată. Îndepărtează orice verdeață de pe vârfuri înainte de a le păstra pentru a preveni apariția umezelii și a nutrienților din rădăcini.

Dacă vrei să scapi de celulită Deschide videoclipul.

Riscuri

Consumul excesiv de vitamina A poate fi toxic. De asemenea, poate provoca o ușoară nuanță portocalie a pielii, deși acest lucru nu dăunează sănătății.

Citește și: Alimente cu conținut redus de calorii

Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie să vadă și prietenii tăi!