Blog Fitnessmama.ro

Rețete magice de slăbit într-o săptămână

Nu este o noutate că trăim pe repede înainte. Trăim vremuri în care nu avem timp să ieșim la plimbare, să ne bucurăm de un răsărit de soare, dar mai cu seamă să avem grijă ce mâncăm sau să facem sport. Vrem să obținem totul foarte ușor și căutăm rețete magice de slăbit.

10, 5, 1, sunt cifre magice, mai ales în procesul de slăbire, însă nu atât de ușor de atins la modul practic. Procesul de slăbire trebuie să decurgă treptat, fără excese, fără sărit peste mese sau fără sărit peste antrenamente. Cel mai important este să înțelegi că  – vreau să slăbesc sănătos, este mai important decât – vreau să slăbesc rapid.

Vreau să slăbesc 10 kg într-o săptămână

Unele diete îți promit marea și sarea, însă în realitate te vor înfometa și vei deveni nervoasă. Mai mult ca atât, dacă vei reuși să dai jos 10 kilograme va fi în mod nesănătos, iar cu timpul kilogramele pierdute vor reveni și încă cu câteva în plus. Așadar, nu trece marea într-o zi, rezultatele frumoase se obțin în timp, cu muncă și efort, deopotrivă.

Dieta de slăbit 5 kg

Numărul 5 este o cifră rezonabilă, pentru unele femeie ideală, atunci când vine vorba de kilograme în plus. Da, este posibil să dai 5 kilograme într-o săptămână, însă asta depinde și de la câte kilograme începi. S-ar putea ca aceste 5 kilograme să fie cantitatea de apă, pe care o tot cărai cu tine. Trebuie să înțelegi că pierderea kilogramelor multe, depinde și de modul tău de viață, cât timp dedici pentru mișcare, ce mănânci, cât dormi, câtă apă bei.

Până și vedetele recomandă dieta de slăbit de 5 kg. Andreea Raicu recomandă urmăritoarelor sale dieta indiană, care promite minus 5 kilograme într-o săptămână. În plus, pierderea a 5 kilograme te va ajuta să ai o piele mai strălucitoare, să elimini o parte din toxine, să fii mai ușoară și mai energică, să ai un abdomen mai plat. Totodată, în cadrul acestei diete este important să bei minimum 10 pahare de apă pe zi.

Ziua 1: ziua fructelor. Poți să consumi orice fruct, în afară de struguri, banane și mango. Poți mânca orice cantitate. Ar fi de preferat să mănânci mai mult pepene, lime, portocale, mere, rodii și pepene galben.

Ziua 2: ziua legumelor. Important este să fie fierte sau crude. Peste legumele pe care le mănânci poți să pui oregano sau busuioc.

Ziua 3: o combinație între primele două. Poți sa mănânci oricât fructe și legume vrei din cele permise. Bea multă apă! În aceasta zi evită cartofii, pentru că vei avea destui carbohidrați din fructe.

Ziua 4: ai voie să mănânci până la 6 banane pe durata întregii zile. Poți să bei patru pahare cu lapte. Cum consumul de sare este redus, bananele îți vor da aceste minerale.

Ziua 5: poți mânca roșii, varză și brânză de vaci proaspătă. Ai voie și bucăți de soia. Dacă ai chef, fă-ți o supă din toate aceste ingrediente și bea-o.

Ziua 6: Poți mânca varză și brânză de vaci, precum și alte legume, dar fără roșii.

Ziua 7: poți să bei suc proaspăt de fructe, să mănânci o ceașcă de orez brun și legume. Nu uita de apă.

Dietele de slăbit rapid un kg pe zi sunt benefice și binevenite, dacă sunt realizate o dată în săptămână. Asta înseamnă că pe parcursul a 6 zile ai un regim alimentar obișnuit, fără excese, fără carbohidrați rafinați, iar în a șaptea zi, bei doar apă. E un fel de dietă fasting, despre care am vorbit în articolele anterioare.

Deci, câte kg poți slăbi într-o săptămână? Oricâte vrei tu, pornind de la premisa că slăbești sănătos și slăbitul nu devine o frustrare, astfel, s-ar putea să ai nevoie de un psiholog. Deși, dacă vrei să adopți un stil de viață sănătos, ideal ar fi să începi cu consultatul unui specialist. Și da, psihologul tot se încadrează în rândul specialiștilor pe care i-ai putea aborda, atunci când ai o misiune importantă.

Nu pleca singură la drum, cere sfaturi, informează-te, caută. Toate acestea te vor ajuta în atingerea obiectivelor.