Blog Fitnessmama.ro

Apa cu lămâie. Ce beneficii are pentru organism?

În ultima perioadă foarte mulți adepți ai modului de viață sănătos vorbesc despre beneficiile consumului de apă cu lămâie. Însă, câți dintre ei cunosc cu adevărat care sunt avantajele acestei băuturi? În articolul de mai jos vom încerca să vă povestim despre numeroasele avantaje și, poate, să vă convingem să adăugați această băutură în rutina voastră zilnică.apa cu lămâie

Hidratează

Unele studii arată că o femeie ar trebui să consume zilnic 2,7 litri de lichide, altele vorbesc despre un consum de 2,4 litri. Cu toate acestea, indiferent cât puteți consuma zilnic, apa este cea mai bună sursă de hidratare. Mulți refuză să bea multă apă pe zi, întrucât, spun ei, că apa nu are gust. Aici și vine în ajutor apa cu lămâie. Puteți stoarce sucul de la o lămâie într-un ulcior și consuma ori de câte ori vi se face sete. Într-un final, bem mai multă apă și ne hidratăm și ne simțim mult mai bine.

Apa cu lămâie îmbunătățește digestia

Acidul asigură un mediu prielnic digerării alimentelor. Din acest motiv, stomacul îl secretă în cantități mari. Cercetările au demonstrat că acidul de lămâie se dovedește util în completarea acidului secretat de stomac, care se reduce o dată cu înaintarea în vârstă. Multe femei beau un pahar de apă cu lămâie dimineața, întrucât este un laxativ foarte bun și previne constipația. De asemena, apa cu lămâie are și un efect diuretic foarte bun, aceasta previne acumularea toxinelor în organism. apa cu lămâie

Apa cu lămâie ajută la slăbire

Journal of Clinical Biochemistry and Nutrition a publicat un studiu în care au demonstrat faptul că polifenolii cu rol antioxidant din compoziția lămâilor reduc surplusul ponderal provocat de alimentația bogată în grăsimi. Dacă ne facem un obicei din a consuma apă cu lămâie dimineața, aceasta ne va pune metabolismul în funcțiune. Respectiv, va ajuta corpul să se detoxifice și să elimine retenția de apă din organism.

Este o sursă bună de vitamina C

Vitamina C este un antioxidant important. Dacă stoarcem 60 ml de zeamă de lămâie, atunci vom obține 18,6 miligrame de vitamina, doza zilnică recomandată. Vitamina C reduce riscul de boli cardiovasculare, accident vascular cerebral și hipertensiune arterială.

apă cu lămâie

Sperăm că v-am convins de numeroasele beneficii ale acestei băuturi. Nu uitați, fără apă, omul nu poate exista!