Blog Fitnessmama.ro

Slăbește ușor într-o săptămână

Majoritatea din noi vrem să facem imposibilul! Uneori acesta se rezumă la faptul de a slăbi peste noapte. Mergem la culcare și ne trezim cu un gând: ce să mănânci ca să slăbești 1 kg pe zi? În articolul ce urmează vom analiza acest lucru: este sau nu real și cât de sănătos ar fi pentru organismul nostru?

Câte kg poți slăbi într-o lună?

Ei bine, acest lucru diferă de la o persoană la alta, în dependență de stilul de viață pe care urmează să îl adopte și de motivația de a face o schimbare. Și dacă te întrebi cât este sănătos să slăbești într-o săptămână, fii atentă la sfatul specialiștilor. Aceștia sunt de părerea că corpul nostru va reacționa pozitiv dacă va reuși să slăbească cam 1 kg pe săptămână. Adică, la o simplă matematică, este absolut ok să slăbești circa 5 kg pe lună. Ceea ce este mai mult de câteva ori, poate pune sub risc sănătatea și starea ta de bine. Respectiv, sfatul nostru este să respecți acest lucru și să slăbești cu pași mai mici, dar siguri și sănătoși, decât foarte rapid, dar riscant și stresant în același timp.

Vreau să slăbesc într-o săptămână. De unde încep?

Pentru a slăbi ai nevoie de doar câteva schimbări în viața ta de zi cu zi. Una din ele este să începi să faci mișcare, să găsești un sport care să-ți placă și care să aducă rezultate. De exemplu, poți începe cu doar 20 de minute în fiecare zi, prin repetarea unui set de exerciții orientat spre scopul tău. Și nu este neapărat nevoie să mergi la sală pentru asta. Dă o fuguță la Fitness Mama și descoperă câteva tipuri de antrenamente, datorită cărora se slăbește sănătos și frumos. Unul din ele, poate arăta așa:

Apoi, fă un restart la regimul tău alimentar. Cu siguranță există careva carențe acolo, dacă acumulezi ușor kg în plus și dacă îți este dificil să le dai jos. Uneori poți avea nevoie de sfatul unui nutriționist. Alteori, poate fi nevoie să mai treci careva controale și să dai unele analize, la indicația medicilor specialiști. Până atunci oricum poți face de sine stătător o actualizare a dietei tale. Redu în totalitate alimentele fast-food și cele care conțin mult zahăr. Bea multă apă. Mănâncă la cele 3 mese importante pe zi și optează pentru gustări sănătoase între acestea. Nu mânca cu 2-3 ore înainte de somn. Consumă cât mai multe fructe și legume. Învață să calculezi caloriile și să ții sub control cantitatea consumată.

Dacă aceste 2 lucruri vor fi respectate – alimentația și sportul – crede-ne pe cuvânt că primele schimbări vor fi vizibile chiar și după 7 zile. Partea cea mai dificilă va fi să te menții de regulile pe care ți le pui și să nu te abați de la drumul pe care vei porni. De altfel, toate eforturile vor fi în zadar.

 

Ce cură de slăbire rapidă să aleg?

Iată aici va fi o mare provocare. Online și offline circulă o sumedenie de rețete de slăbire și modalități de a arde grăsimile. Partea cea mai dificilă va fi să o descoperi pe cea care te va ajuta, fără a-ți provoca afecțiuni sau probleme ulterioare. Uneori, o cură de slăbire sănătoasă va avea nevoie de mai mult timp decât una care ar promite pierderea kg peste noapte, dar care nu ar avea la bază dovezi științifice sau sfaturile medicilor. De exemplu, dieta fasting chiar face minuni și e recomandată de mulți nutriționiști. Dieta de slăbit cu bicarbonat, în schimb, este mai puțin eficientă și mai periculoasă ș.a.m.d.

Prin urmare, dacă îți pui drept scop ceva de genul: vreau să slăbesc sănătos 20 de kg (sau 30 kg sau oricare cifră îți place), atunci cu atât mai mult trebuie să fii precaută la cura de slăbire pe care o alegi.

Totalizăm toată informația, pe final. Pentru a slăbi trebuie să respecți următoarele reguli:

  1. Dacă vrei să slăbești rapid și sănătos, fă-o corect de la bun început.
  2. Într-o lună tinde să slăbești circa 5 kg, nu 15 și nici 50.
  3. Mănâncă sănătos și echilibrat.
  4. Fă mișcare, fă sport.
  5. Ține-te de noul regim pe care ți-l impui.
  6. Apelează la profesioniști – antrenori de fitness și nutriționiști – dacă ai nevoie de consultare și ajutor.

Ar putea să-ți placă și: Slăbește rapid 5 kg. Începe chiar acum!